Oldalak

2014. október 1., szerda

Mikrós piskóta

recept 20-21 cm es műanyag tálhoz 

3 tojás
7 kanál cukor
habosra kavarva,
 majd hozzáadva 2 evőkanál olajat, 6 evőkanál vizet,
11 evőkanál lisztet  
és egy csomag sütőport
vagy kizsirozzuk- lisztezzük a kis tálat vagy sütőpapirt vágunk bele 
és mehet a mikróba
 7 percre
 Ha esetleg még kicsit ragacsos lenne nyugodtan vissza lehet tenni fél percekre
 nem fog összeesni a piskótánk!!
Aztán izlés szerint tölthetjük ahogy szeretnénk, persze ha nagyobb magasabb tortát szeretnénk akkor megsütjük mégegyszer ezt az adagot, nálam mindig 2x3 tojásból készülnek a 22 cm es  torták 
Ha kakaósat szeretnénk sütni ,akkor egy kanál kakaót adunk hozzá és egy kanál liszttel kevesebbet.

Hamis marcipán csoki

Hozzávalók:
1 dl tej
35 dkg cukor
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
12,5 dkg vaj/margarin
2 tk átlátszó mandulaaroma
gyúráshoz:
porcukor és keményítő kb. fele-fele arányban


Sörkifli


Hozzávalók:
1 kg liszt
1,5 evökanál só (kisebb)
6dl tej
bele 7,5 dkg élesztő
2dl olaj

plusz egy kocka ráma tölteléknek

Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral a tej felében ,
 majd hozzá adunk mindent a liszthez és jól összegyúrjuk a tésztát,
félórát hagyjuk pihenni, kelni.
 majd 5-6 gombócba szedjük és egyenként a gombócokat kerekké nyújtjuk 
 pizzavágóval cikkekre vagdossuk, 8-10 cikkre és minden cikkbe teszünk egy mokkáskanálnyi margarint, 
feltekerjük kifliknek , zsirozott tepsibe rakjuk, tojással  megkenjük 
tehetünk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köményt. pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!! 

Marcipán-csoki alkalmi torta


Fekete erdő torta


Hordó torta (csokis)


Narancsos csokitorta 2


2014. május 24., szombat

Epres túrótorta tejszinnel


Hidegtál2


Hidegtál 1


Tiramisu torta


Sajtos tejszines csirkemell zöldségekkel

Hozzávalók:
 1 csomag tészta ( itt orsó) 
1 fél db csirkemell
1 tömlős natur sajt
2 deci tejszin
Zöldségek( itt nekem mexikói vegyes zöldség van és egy cukkini

A csirkemellet kevés vajon átpiritjuk majd hozzáadjuk a  feldarabolt cukkinit és a többi zöldséget.
 Átforgatjuk majd felöntjük kevés vizzel kb 2 deci
 Füszerezzük, izlés szerint majd hozzáadjuk a tejszint és készre főzzük.
 Elkészülés elött kb 5 percel belenyomjuk a sajtot, átrottyantjuk és kész.
 Mehet a tésztára

Virágkosár torta 2


Túró Rudi torta


2014. március 23., vasárnap

Vörös bársonytorta magamnak


Virágkosár torta


Esküvői torta egyszerűen


Fekete erdő torta 5 perces mikrós piskótából


hozzávalók:
1 db 5 perces mikrós kakaós piskóta
vagy bármilyen hagyományos módon készült kakaós vagy csokis piskóta karika.
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag vanilia puding 
fél liter hulala vagy egyéb tejszin hozzá 2 evőkanál zselatin

a megybefőttet edénybe öntjük a levéből kiveszünk kb 1 decit és elkeverjük a pudinggal.
 a többit elkezdjük forralni és botmixerrel kicsit összepépesiteni benne a meggyet.
  ha nincs botmixer, akkor még a főzés elött valamilyen aprító géppel  aprítsuk fel a meggyet amikor kezd főni öntsük hozzá a pudingos lét és rottyantsuk össze , hagyjuk kihülni. .
a tejszint verjük fel.. közben a zselatint melegitsük fel kb 2-3 kanál vizzel és öntsük a tejszinhez és ezt is hűtsük jól le

összeállitás:
3 felé vágjuk a piskótát
nyomózsákba helyezzük a tejszint is és a pudingos meggykrémet is , persze külön zsákokba és körkörös csikokban megtöltjük a lapot..
1 kör csík tejszin
1 meggykrém
1 tejszin 1 megykrém aztán a következö lapot is ugyanugy de ne azzal kezdjük amivel az elöző lapot .. igy megtöltjük befedjük a 3ik lappal. kivülről is bevonjuk tejszínnel és díszítjük.
itt egy video segitségnek:

2013. december 18., szerda

Sajtos stangli

 
hozzávalók:
kb 70 -80 deka liszt
2 deka élesztő
3 deci tej
25 deka margarin
2-3 kanál zsír
2-3 kanál tejföl
só ízlés szerint
1 sütőpor
2 tojássárgája
20 deka sajt
 
 
az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben , pici cukorral
  a lisztbe összemorzsoljuk a sütöport ,zsírt, margarint ,tojást ,tejfölt és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.ha kíván még nedvességet a tészta, tejet vagy tejfölt nyugodtan lehet még beletenni( lisztfüggő mindig minden tészta, mert  nem egyformán veszik fel a nedvességet , ezért nem lehet mindig pontosan ugyanannyi mennyiségű folyadékot használni)
egybegyúrjuk és hagyjuk kb félórát pihenni 
addig előkészitjük a tepsiket kb 3-at
én zsirozom és nem használok ilyenekhez sütőpapirt, fölösleges pocséklás :) 
majd lisztezett deszkán elnyujtjuk kb 1 cm vastagságúra a tésztát,rászórjuk a sajt felét összetekerjük és ujra elnyujtjuk,
megkenjük egy felvert tojással amibe tehetünk pici pirospaprikát és megszórjuk a sajt másik felével.
pizzavágóval vagy derelyevágóval felcsikozzuk tepsibe rakjuk és előmelegített  sütőben közepes lángon sütjük.
 
nagyon finom és omlós lesz a stanglink.
a recept saját kreálmányom bármi nemű egyezés a véletlen műve :) 

2013. december 9., hétfő

Marcipános Stollen...drezdai gyümölcskenyér

 egyszerűen imádom ezt a kalácsot,sütit, kenyeret.. ki minek mondja :)) 
receptet innen vettem,
 csak én tettem bele marcipánt
 és nem simán porcukorral szórtam, hanem szőlőcukorral vegyitett porcukor