2014. december 16., kedd
2014. október 1., szerda
Mikrós piskóta
recept 20-21 cm es műanyag tálhoz
3 tojás
7 kanál cukor
habosra kavarva,
majd hozzáadva 2 evőkanál olajat, 6 evőkanál vizet,
11 evőkanál lisztet
és egy csomag sütőport
vagy kizsirozzuk- lisztezzük a kis tálat vagy sütőpapirt vágunk bele
és mehet a mikróba
7 percre
Ha esetleg még kicsit ragacsos lenne nyugodtan vissza lehet tenni fél percekre
nem fog összeesni a piskótánk!!
Aztán izlés szerint tölthetjük ahogy szeretnénk, persze ha nagyobb magasabb tortát szeretnénk akkor megsütjük mégegyszer ezt az adagot, nálam mindig 2x3 tojásból készülnek a 22 cm es torták
Ha kakaósat szeretnénk sütni ,akkor egy kanál kakaót adunk hozzá és egy kanál liszttel kevesebbet.
Hamis marcipán csoki
Hozzávalók:
1 dl tej
35 dkg cukor
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
12,5 dkg vaj/margarin
2 tk átlátszó mandulaaroma
gyúráshoz:
porcukor és keményítő kb. fele-fele arányban
a receptet innen vettem http://konyhalal.cafeblog.hu/2014/07/06/hamis-marcipan-fillerekbol-10-perc-alatt/
Sörkifli
Hozzávalók:
1 kg liszt
1,5 evökanál só (kisebb)
6dl tej
bele 7,5 dkg élesztő
2dl olaj
plusz egy kocka ráma tölteléknek
Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral a tej felében ,
majd hozzá adunk mindent a liszthez és jól összegyúrjuk a tésztát,
félórát hagyjuk pihenni, kelni.
majd 5-6 gombócba szedjük és egyenként a gombócokat kerekké nyújtjuk
pizzavágóval cikkekre vagdossuk, 8-10 cikkre és minden cikkbe teszünk egy mokkáskanálnyi margarint,
feltekerjük kifliknek , zsirozott tepsibe rakjuk, tojással megkenjük
tehetünk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köményt. pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!!
2014. június 30., hétfő
2014. május 24., szombat
Sajtos tejszines csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók:
1 csomag tészta ( itt orsó)
1 fél db csirkemell
1 tömlős natur sajt
2 deci tejszin
Zöldségek( itt nekem mexikói vegyes zöldség van és egy cukkini
A csirkemellet kevés vajon átpiritjuk majd hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a többi zöldséget.
Átforgatjuk majd felöntjük kevés vizzel kb 2 deci
Füszerezzük, izlés szerint majd hozzáadjuk a tejszint és készre főzzük.
Elkészülés elött kb 5 percel belenyomjuk a sajtot, átrottyantjuk és kész.
Mehet a tésztára
2014. március 23., vasárnap
Fekete erdő torta 5 perces mikrós piskótából
hozzávalók:
1 db 5 perces mikrós kakaós piskóta
vagy bármilyen hagyományos módon készült kakaós vagy csokis piskóta karika.
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag vanilia puding
fél liter hulala vagy egyéb tejszin hozzá 2 evőkanál zselatin
a megybefőttet edénybe öntjük a levéből kiveszünk kb 1 decit és elkeverjük a pudinggal.
a többit elkezdjük forralni és botmixerrel kicsit összepépesiteni benne a meggyet.
ha nincs botmixer, akkor még a főzés elött valamilyen aprító géppel aprítsuk fel a meggyet amikor kezd főni öntsük hozzá a pudingos lét és rottyantsuk össze , hagyjuk kihülni. .
a tejszint verjük fel.. közben a zselatint melegitsük fel kb 2-3 kanál vizzel és öntsük a tejszinhez és ezt is hűtsük jól le
összeállitás:
3 felé vágjuk a piskótát
nyomózsákba helyezzük a tejszint is és a pudingos meggykrémet is , persze külön zsákokba és körkörös csikokban megtöltjük a lapot..
1 kör csík tejszin
1 meggykrém
1 tejszin 1 megykrém aztán a következö lapot is ugyanugy de ne azzal kezdjük amivel az elöző lapot .. igy megtöltjük befedjük a 3ik lappal. kivülről is bevonjuk tejszínnel és díszítjük.
itt egy video segitségnek:
2013. december 18., szerda
Sajtos stangli
hozzávalók:
kb 70 -80 deka liszt
2 deka élesztő
3 deci tej
25 deka margarin
2-3 kanál zsír
2-3 kanál tejföl
só ízlés szerint
1 sütőpor
2 tojássárgája
20 deka sajt
az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben , pici cukorral
a lisztbe összemorzsoljuk a sütöport ,zsírt, margarint ,tojást ,tejfölt és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.ha kíván még nedvességet a tészta, tejet vagy tejfölt nyugodtan lehet még beletenni( lisztfüggő mindig minden tészta, mert nem egyformán veszik fel a nedvességet , ezért nem lehet mindig pontosan ugyanannyi mennyiségű folyadékot használni)
egybegyúrjuk és hagyjuk kb félórát pihenni
addig előkészitjük a tepsiket kb 3-at
én zsirozom és nem használok ilyenekhez sütőpapirt, fölösleges pocséklás :)
majd lisztezett deszkán elnyujtjuk kb 1 cm vastagságúra a tésztát,rászórjuk a sajt felét összetekerjük és ujra elnyujtjuk,
megkenjük egy felvert tojással amibe tehetünk pici pirospaprikát és megszórjuk a sajt másik felével.
pizzavágóval vagy derelyevágóval felcsikozzuk tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
nagyon finom és omlós lesz a stanglink.
a recept saját kreálmányom bármi nemű egyezés a véletlen műve :)
2013. december 9., hétfő
Marcipános Stollen...drezdai gyümölcskenyér
egyszerűen imádom ezt a kalácsot,sütit, kenyeret.. ki minek mondja :))
receptet innen vettem,
csak én tettem bele marcipánt
és nem simán porcukorral szórtam, hanem szőlőcukorral vegyitett porcukor
csak én tettem bele marcipánt
és nem simán porcukorral szórtam, hanem szőlőcukorral vegyitett porcukor
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)