Oldalak

2012. május 10., csütörtök

Kokuszos kelt csigák, Fahéjas citromos kelt csigák




tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2-3 dl langyos tej
  • 10 dkg vaj
  • 10dkg cukor
  • csipet só
  • 1 db tojás
töltelék:
25 deka margarin
15-20 deka cukor nem por
ezt ketté vesszük és az egyik felébe izlés szerint rakunk kokuszt kb 5-8 deka
a másikba meg 1 evökamálnyi fahéjat és egy citrom reszelt héját


a lisztet  egy picit átmelegitjük a mikróban és beleöntjük a közepébe a langyos tejet , belemorzsoljuk az élesztöt, pici cukrot szórunk az élesztöre és hagyjuk hogy jo habosra feljöjjön.
amikor kész belerakjuk a többi hozzávalókat is és jol összegyurjuk a tésztát  majd konyharuhával letakarjuk vagy ahogy én most csináltam nejlon zacskot huztam a tálra , kivittem a napra és ott kelt meg, de vigyázzunk hogy szél vagy huzat ne érje a tésztát.
 amikor böven duplájára kelt akkor kivesszük a tálbol kétfelé vágjuk és elnyujtjuk mint egy beiglit és megkenjük  az izesitett margarinnal egyik adag kokuszos a másik fahéjas citromos. feltekerjük mint egy beiglit és ujjnyi vastagra felszeleteljük és ugy sütjük. kb 35-40 db lesz belöle.

a sütés elött még egy kicsit kelesztjük a tepsiben öket és 15-20 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése