tészta:
- 60 dkg liszt
- 3,5 dkg élesztő
- 2-3 dl langyos tej
- 10 dkg vaj
- 10dkg cukor
- csipet só
- 1 db tojás
töltelék:
25 deka margarin
15-20 deka cukor nem por
ezt ketté vesszük és az egyik felébe izlés szerint rakunk kokuszt kb 5-8 deka
a másikba meg 1 evökamálnyi fahéjat és egy citrom reszelt héját
a lisztet egy picit átmelegitjük a mikróban és beleöntjük a közepébe a langyos tejet , belemorzsoljuk az élesztöt, pici cukrot szórunk az élesztöre és hagyjuk hogy jo habosra feljöjjön.
amikor kész belerakjuk a többi hozzávalókat is és jol összegyurjuk a tésztát majd konyharuhával letakarjuk vagy ahogy én most csináltam nejlon zacskot huztam a tálra , kivittem a napra és ott kelt meg, de vigyázzunk hogy szél vagy huzat ne érje a tésztát.
amikor böven duplájára kelt akkor kivesszük a tálbol kétfelé vágjuk és elnyujtjuk mint egy beiglit és megkenjük az izesitett margarinnal egyik adag kokuszos a másik fahéjas citromos. feltekerjük mint egy beiglit és ujjnyi vastagra felszeleteljük és ugy sütjük. kb 35-40 db lesz belöle.
a sütés elött még egy kicsit kelesztjük a tepsiben öket és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése