hozzávalók:
Tésztához:
- 5 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 10 ek langyos víz
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg puha Rama
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1/2 citrom leve
- 1-2 ek rum
Tojáshabhoz:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- csokidiszités
- Tészta elkészítése:
- A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Krém elkészítése:- A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
- A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel.
- Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek rumot (ezt lehet ízlés szerint).
- Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
Tojáshab elkészítése:- A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverünk.
- Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
- Fontos, hogy másnap szeleteljük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése