ahány tojásból akarjuk csinálni ...de... legalább 55 gr os tojások legyenek... annyiszor 2deka cukor és 2.5 deka liszt kell hozzá
tehát egy
6 tojásos piskotához
12 deka cukor
15 deka liszt kell
a tojás sárgáját a cukorral jo habosra kavarjuk
(én géppel dolgozok)
hozzáadjuk az átszitált lisztet.
azért jo ha szitáljuk a lisztet mindig mindenbe mert igy levegősebben kerül bele
az elkészitendö sütibe.
de nem kell megijedeni hogy nincs szita otthon :)) jo egy aprobb lyuku szűrő is
majd a fehérjét is kemény habbá verjük
és ovatosan a sárga masszához kavarjuk mindig apránként hozzáadva hogy netörjük össze a habot
ha összetörik a habunk nem lesz magas a piskotánk.
ezért ha nem vagyunk magunkba biztosak akkor nyugodtan lehet hozzáadni egy zacsko sütőport.
zsirozott lisztezett tepsibe szoktuk sütni a piskotát de ma már sütőpapirral sütünk..
azt pedig hogy ne ragadjon rá a sütöpapir a piskotára ugy csináljuk hogy amikor kivettük a tepsiböl papirral együtt a piskotát ,papirral felfelé tegyük egy rácsra vagy a gyuródeszkára és egy percre legalább teritsük le konyharuhával és utána könnyen le tudjuk huzni rola a papirt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése