Oldalak

2012. október 19., péntek

Alap piskota recept

ahány tojásból akarjuk csinálni ...de... legalább 55 gr os tojások legyenek... annyiszor 2deka cukor és 2.5 deka liszt kell hozzá
tehát egy 
6 tojásos piskotához
12 deka cukor 
15 deka liszt kell
a tojás sárgáját a cukorral jo habosra kavarjuk 
(én géppel dolgozok)
 hozzáadjuk az átszitált lisztet. 
azért jo ha szitáljuk a lisztet mindig mindenbe mert igy levegősebben kerül bele
az elkészitendö sütibe.
de nem kell megijedeni hogy nincs szita otthon :)) jo egy aprobb lyuku szűrő is 

majd a fehérjét is kemény habbá verjük 
és ovatosan a sárga masszához kavarjuk mindig apránként hozzáadva hogy netörjük össze a habot
ha összetörik a habunk nem lesz magas a piskotánk.
ezért ha nem vagyunk magunkba biztosak akkor nyugodtan lehet hozzáadni egy zacsko sütőport.
zsirozott lisztezett tepsibe szoktuk sütni a piskotát de ma már sütőpapirral sütünk.. 
azt pedig hogy ne ragadjon rá a sütöpapir a piskotára ugy csináljuk hogy amikor kivettük a tepsiböl papirral együtt a piskotát ,papirral felfelé tegyük egy rácsra vagy a gyuródeszkára és egy percre legalább teritsük le konyharuhával és utána könnyen le tudjuk huzni rola a papirt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése