hozzávalók:
40 deka liszt
25 deka vaj vagy margarin
2 deci tejföl( teljesen jó a 12 %-os is)
csipet só
az eredeti recept szerint nem kell a tésztájába cukor ,de én tettem bele ,miután az elsö sütésnél nekem hiányzott belöle cukor.
tehát kb 10 deka porcukor
és ezt az egészet jól összegyurjuk , ha esetleg nem állna össze tehetünk még hozzá tejfölt vagy vajat teljesen mindegy melyiket.
2 vagy 3 felé vesszük a tésztát
attól függ mekkora rudakat akarunk csinálni
töltelék..elég változatos lehet csak krémszerü legyen
pl: itt nálam a képen mákos
kb 30 deka mák izlés szerinti cukkorral 2-3 kanál baracklekvárral krémesre dolgozva de ne folyjon!! csak annyira legyen krémes minden töltelék hogy rá tudjuk kenegetni szépen a kinyujtott lapokra.
kb 2-3 mm vasatgságúra nyujtjuk ki a lapokat és megtöltjük a töltelékekkel és feltekerjük mint a beiglit.
zsirozott tepsibe rakjuk sülni
nem kell megkenni a tésztákat semmivel.
kisülés után porcukorral hintjük.
lehet diós töltelékkel is akkor a mák helyett diót teszünk bele vagy akár kakaós, akkor a kakaot vajjal és cukorral keverjük el és azzal kenjük meg a tésztát.
a recept ötletet innen vettem: http://gabicsek.blogspot.hu/2013/10/linzertekercs-zserbos-es-kakaos.html
De jó, hogy megsütötted, örülök, hogy ízlett. Köszönöm szépen a linket.
VálaszTörlésSzép napot kívánok!