Oldalak

2013. május 12., vasárnap

Képviselöfánk


Kinéztem a netről egy képviselőfánk receptet... 
ez lett belőle--.>  :)))
 na elkapott az ideg.. olvasgattam több receptet és megalkottam az én képviselőfánkomat.

az én receptem:

 1 deci viz
1deci olaj
csipet só
12 deka liszt
3 tojás
kiskanálnyi cukor 
késhegynyi szódabikarbóna

krém:
karamell puding megfőzve
tejszínhab

vizet ,olajat, sót ,cukrot összeforraljuk és hozzáadunk kb 12 deka lisztet. ezzel együtt még a gázon kavargatjuk de vigyázva hogy le ne égjen a liszt ..addig amig elválik az edény falától, nem sokáig kb 1-2 percig.

Aztán kicsit hagyjuk hülni én kb 5 percig vártam aztán egyenként belekavartam 3 tojást..de nekem nagyon nagy tojásaim voltak, egy félkemény masszát kell kapjunk ami nem fog szétfolyni ha a nyomózsákból kinyomjuk.
ha jól összeáll a masszánk akkor zsirozott, vagy én csak olajjal kikent tepsibe nyomkodtam csillagcsöves nyomózsákból, hagyjunk közöttük elég távolságot mert bőven duplájára fognak megnőni .
kb 30 percig sütöttem, de nem szabad a sütő ajtót nyitogatni, mivel én most sütöttem elöször ezt csak találomra néztem meg hogy megsült e már ezért lettek ilyen sápadtak, legközelebb picit tovább sütöm.
ha kiisültek és kihültek levagdossuk mindegyiknek a tetejét és félretesszük.
 karamell pudingot főztem amit kihülés után tejszinhabbal lazítottam és ezzel töltöttem meg a kihült fánkokat majd nyomtam még rá habot és rátettem a levágott kis tetejét.
olvasztott csokival és porcukorral diszitettem.

kb 12-14 db jön ki ebböl az adagból.
jó étvágyat!!



2013. május 4., szombat

Kókuszos csokis tallérok


hozzávalók
kb 40 deka liszt
1 margarin
1 sütőpor
15-20 deka cukor
3 kanál citromlé
5 deka kókusz
kb fél-1 deci tej a gyúráskor attól függ hogy áll össze a tészta
összegyúrjuk az egészet , kinyujtjuk nem túl vékonyra karikákra vagy akár mintákra is szaggathatjuk és már mehet is a sütőbe .sütőpapíros tepsibe.. 
 én most lekentem a tetejét sütés elött tejszinnel mert volt itthon megmaradva de szerintem akár tejjel is le lehet vagy anélkül is simán megsüthető
nem mértem az időt mert ugyis mindenki maga látja mikor van megsülve de kb 15 -20 perc alatt kész. 
olvasztott csokiba mártogattam és megszórtam még kókusszal.
Jó étvágyat hozzá! :)

Defektes autókerék torta.. a fiam 27 -ik szülinapjára...


Csokitorta


2013. március 31., vasárnap

Sajt-tekercs

hozzávalók:
kb 40 deka Eidami sajt 
2 tömlős bármilyen sajtkrém 
1boci tejszines sajtkrém
2-3 kanálnyi majonéz
2 kanál tejföl
2 főtt tojás
20 deka sonka 
zöldhagyma zöld szára izlés szerint
bors izlés szerint
kb 1 evökanálnyi zselatin 2 evökanálnyi vizben felolvasztva

Az eidami sajtot kb félóráig hagyjuk megolvadni forró vizben
Addig elkészitjük a többi hozzávalókat .
Felkockázzuk a hagymaszárat, tojást és jól összekeverjük a krémsajtokkal majd legvégén hozzáadjuk a zselatint.
 Én ezt azért rakom bele mert már többször csináltam sajttekercset de mindig szétesett a tölteléke igy meg szépen összeáll.
Kivesszük a melegvizböl a sajtot , kicsit le is hűthetjük hidegvizzel és gyúródeszkán simán kinyujtjuk kb 20x30 as méretűre de én nem mértem meg csak nyujtottam amekkorára gondoltam .
 Majd megkenjük a krém jo 2/3 ad részével 

aztán befedjük a sonkaszeletekkel és a maradékot még a sonkákra kenjük.
Feltekerjük mint a beiglit és fóliába csavarva hidegre tesszük hogy jól áthüljön és összeérjen.

2013. január 24., csütörtök

Mikrós mini torták 10 perc alatt


újabb változata a mikrós tortáimnak

recept ugyanaz csak ezek dios-csokis tortácska
és kakaos-bislekváros csokis tortácska :) 

jo étvágyat gyerekek :) 

2013. január 20., vasárnap

Kókuszos krémes


hozzávalók a tésztához:

35 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tojás
fél deci tej
15 dkg ráma
1 sütőpor
2 kanál kakaó

ezt az egész cuccot összegyurjuk és félretesszük akár hűtöbe is amig a többit hozzávalót elkészitjük

fehér krém:

5 tojásfehérje
12 dkg cukorral kemény habbá verve majd egy csomag 20 deka kokuszt belekeverünk

sárga krém:

5 tojássárgáját
3evőkanál lisztel vagy 2 kanál vanila pudinggal  2 kanál cukorral és 
3-4 deci tejjel kemény krémmé főzzük...
kihűtjük..és utána habosra kavarjuk még egy rámával amihez még adjunk 15 deka porcukrot 

a tésztát elövesszük kétfelé adagoljuk és 2 lappá  kinyujtjuk egy 20x30 as magasabb peremű  zsirozott  tepsibe rakjuk elöbb az egyiket majd rákenjük a kokuszos habot majd rátesszük a másik süti lapot is és kb 20 perc alatt megsütjük.

ha kihült akkor a  sárgakrémet rákenjünk ésolvasztunk rá kb 10 deka csokit és azzal bevonjuk a krémet .



2013. január 18., péntek

statisztikám az elmult héten :) köszönöm nektek!

záma országonként

A blogok nézői között legnépszerűbb országok diagramja
BejegyzésOldalmegjelenítés
Magyarország
210
Szlovákia
14
Egyesült Államok
10
Egyesült Királyság
6
Spanyolország
4
Románia
3
Ukrajna
3
Németország
2
Franciaország
2
Szerbia
2



Csokis-dios-kandirozott narancshéjas brownie


szóval.. ugy kezdődött hogy egyszer azt mondtam hogy én sosem fogok csinálni .. se muffint se browniet.... igaz a mondás..soha ne mondd hogy soha :)))

bár ez nem jelenti azt hogy túl sűrűn fogok ilyet sütni mert annak ellenére hogy finom... egy édesszájúnak milyen édesség nem finom? :))).. tehát most is azt mondom, nálunk a sütemények nem itt kezdődnek.. ezek "egyszerű kavarós sütik"
régen nagymamáink,, anyáink is csináltak ilyet, ilyeneket csak nem igy hivták a sütiket :)
számomra ezek nem mások ,mint felkapott ujhullámos sütik amiket egy ovodás is össze tud kavarni .. :) bocsika akit megbántok vele de én igy gondolom :) 
természetesen akik kezdők a konyha terén nyugodtan csinálják , nem őket akarom bántani!  

szóval gondoltam egyet és hirtelen meggondolatlanságból összedobtam az én Brownie-mat

20 deka margarin 20 deka csokival összeolvasztva éppen hogy rottyanjon egyet aztán hagyjuk kicsit meghülni, közben 3 egész tojást  20 deka cukorral habosra kavarunk és a kicsit meghült csokis masszát beledolgozzuk.
majd hozzáadunk 10 deka diót, 10 deka lisztet, 2 kanál lekvárt,
és sütőpapiros 20x30 as tepsiben megsütjük, én most itt szórtam sütés elött a tetejére kandirozott narancshéjat de ez elhagyható.. aztán kb 20 perc alatt megsütjük.. a lényege hogy ne szárazra süssük azaz ha még picit ragacsos a belseje akkor jó. és kész is ha meghült ehetjük :)



Puncs szelet


az epertortáról lefaragott kakaos-piskota darabokat összedzsamáztam , kevés tejjel ,cukorral,kis üveg szederlekvárral,vajjal, rumaromával,,

( ha nincs maradékunk akkor sütünk 4 tojásos piskotát 2x amiböl természetesen az egyiket morzsázzuk össze igy de akkor adjunk hozzá kakaot is még)

majd sütöttem egy 4 tojásos piskotát és ha kihült kettévágtam és beletöltöttem a tölteléket volt egy kis tortakrémem megmaradva azt még rákentem (persze ez nem kell bele ) befedtem a piskota másik felével 

a máz a tetejére kb 25 deka porcukor egy kanál lekvárral és meggyszörppel kikavarva jo sűrű állagúra és rákenve a piskotára.

2013. január 11., péntek

Csoki torta íjász feltétekkel


2x5 tojásos kakaos piskota kettévégva
1 csomag kakaos puding megfözve keményre majd egy kicsi hűtés után hozzákeverve még  a melegbe 25 dkg margarin 10 deka porcukor 2 kanál lidl es kakao
25dkg margarin habosra kavarva kb 20 dkg porcukorral és a kihült krémhez még ezt is hozzáadjuk
 a piskotát jo vastagon megtöltögetjük majd kivül is bekenjük jo simára a krémmel másnapig hűtőben hűtjük
majd 2 tábla csokival bevonjuk ami nembaj ha lecsurog a szélére mert oda ragasztgatjuk a rolettiket és szépen beleragadnak majd.