kb 1 kilo krumpli kockára vágva , megfözve éppen csak annyi sós vizben ami alig ellepi.
amig fő addig vagy 2-3 fej hagymát olajon lassu tüzön átsütünk azaz inkább pároljuk hogy meg ne égjen.
és félre rakjuk.
ha megfött a krumpli nem vesszük le a tüzröl
hanem áttörjük és adagoljuk hozzá a lisztet kb 30-40 deka .
se tul kemény se lágy masszát kell kapnunk amit 2 evökanállal formázva beleforgatunk a
hagymás zsirba és kikent tepsibe rakosgatunk ahogy a képen van, aztán a maradék hagymás zsirt még ráöntjük.
én ha van itthon sajtom azt is reszelek rá, berakni sütöbe és egy kicsit összesütni, majd ha kész fokhagymás tejföllel meglocsolva enni. :))
Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése