Oldalak

2012. április 17., kedd

Dödölle

       kb 1 kilo krumpli kockára vágva , megfözve éppen csak annyi  sós vizben ami alig ellepi.
amig fő addig vagy 2-3 fej hagymát olajon lassu tüzön átsütünk azaz inkább pároljuk hogy meg ne égjen.
és félre rakjuk.
ha megfött a krumpli nem vesszük le a tüzröl 
hanem  áttörjük és adagoljuk hozzá a lisztet kb 30-40 deka .
se tul kemény se lágy masszát kell kapnunk amit 2  evökanállal  formázva beleforgatunk a
hagymás zsirba és kikent tepsibe rakosgatunk ahogy a képen van, aztán a maradék hagymás zsirt még ráöntjük.
én ha van itthon sajtom azt is reszelek rá, berakni  sütöbe és egy kicsit összesütni, majd ha kész fokhagymás tejföllel meglocsolva enni. :))

Jó étvágyat!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése