Oldalak

2012. június 3., vasárnap

Isteni szelet


hozzávalók:
Tésztához:
  • 5 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 10 ek langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
Krémhez:
  • 20 dkg puha Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 citrom leve
  • 1-2 ek rum
Tojáshabhoz:
  • tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • csokidiszités
  • Tészta elkészítése:
    1. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
    Krém elkészítése:
    1. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
    2. A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel.
    3. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek rumot (ezt lehet ízlés szerint).
    4. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
    Tojáshab elkészítése:
    1. A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverünk.
    2. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
    3. Fontos, hogy másnap szeleteljük!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése