Oldalak

2012. június 4., hétfő

Rózsalekvár

hozzávalók:
 15-20 deka rozsaszirom de permet mentes legyen!! bármilyen rozsa jo hozzá csak lehetöleg illatos legyen és legyen benne több piros mert ettöl kap jobban szint.
jol megmosva és kb 8 deci vizben feltenni fözni kb forrástol számitva 10 percig majd állni hagyjuk másnapig.
másnap leszürjük hozzáadunk fél kilo cukrot egy csomag dzsemfixet és ujra forraljuk, ha tul édesnek találjuk adhatunk hozzá citromot vagy citromsavat is saját izvilágunknak megfelelöen.
rozsaizü lekvárt kapunk :)  izesithetjük  fahéjjal vagy szegfüszeggel vagy akár kardamommal is.
üvegekbe rakjuk és pici nátrium benzonátot rakunk a celofán és kupak közé vagy ha akarjuk akkor bele de csak nagyon picit, száraz meleg dunsztba tesszük!!
itt a képen a tányéron még nem teljesen kemény de már zselés a lekvár .  
mihez használom??? bármihez amihez kedvünk van természetesen nem mindennapi iz de aki szereti a különlegességeket Hajrá!! palacsintára fel!! 


2 megjegyzés:

  1. Szia Erika! Kérlek nézzél be hozzám!:)

    VálaszTörlés
  2. benéztem és látom . :)) köszike majd késöbb reagálok most sürgös dolgaim vannak... puszi

    VálaszTörlés