Oldalak

2012. november 19., hétfő

Dióshabos- lekváros rolni

A tésztához:
300 g liszt 
15dkg  vaj
2dkg élesztő 
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
1 g cukor (az élesztőhöz)
4 db tojássárgája
1  evőkanál porcukor
1 késhegynyi sütőpor



 
A töltelékhez:
150 g dió (darált)
120 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojásfehérje
 
baracklekvár
 

Elkészítés:

1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
2. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra.
3. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.
4. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük és összekeverjük.
5. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.
6. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.
7. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 C-on kb 20-25 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése