Oldalak

Digital clock

2013. december 18., szerda

Sajtos stangli

 
hozzávalók:
kb 70 -80 deka liszt
2 deka élesztő
3 deci tej
25 deka margarin
2-3 kanál zsír
2-3 kanál tejföl
só ízlés szerint
1 sütőpor
2 tojássárgája
20 deka sajt
 
 
az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben , pici cukorral
  a lisztbe összemorzsoljuk a sütöport ,zsírt, margarint ,tojást ,tejfölt és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.ha kíván még nedvességet a tészta, tejet vagy tejfölt nyugodtan lehet még beletenni( lisztfüggő mindig minden tészta, mert  nem egyformán veszik fel a nedvességet , ezért nem lehet mindig pontosan ugyanannyi mennyiségű folyadékot használni)
egybegyúrjuk és hagyjuk kb félórát pihenni 
addig előkészitjük a tepsiket kb 3-at
én zsirozom és nem használok ilyenekhez sütőpapirt, fölösleges pocséklás :) 
majd lisztezett deszkán elnyujtjuk kb 1 cm vastagságúra a tésztát,rászórjuk a sajt felét összetekerjük és ujra elnyujtjuk,
megkenjük egy felvert tojással amibe tehetünk pici pirospaprikát és megszórjuk a sajt másik felével.
pizzavágóval vagy derelyevágóval felcsikozzuk tepsibe rakjuk és előmelegített  sütőben közepes lángon sütjük.
 
nagyon finom és omlós lesz a stanglink.
a recept saját kreálmányom bármi nemű egyezés a véletlen műve :) 

1 megjegyzés:

  1. Szia Erika! Látogass el hozzám, van ott neked valami!
    http://piroskonyha.blogspot.hu/2014/02/jatek-ismerjuk-meg-egymast-ujra.html

    VálaszTörlés