Oldalak

2012. április 29., vasárnap

Omlós kelt bukta

hozzávalók:
80 dkg liszt( mikróban kicsit meglangyositva) mokkás kanál só,
4 tojás sárgája ,15 dkg margarin,2 evökanál cukor,
3 deci tejben 5 dkg élesztö pici cukorral felfuttatva,
ezt az egészet jol átgyúrjuk és ahogy kivánja még a tejet (langyos tej) ugy adogolunk hozzá még 3-4 decit kb.
én 10 percig gyurtam amig már nem volt ragadós. aztán tálba konyharuhával letakarva böven duplájára kelesztjük.
amikor megkelt én 3 vagy 4 felé osztom és vékonyra elnyujtom ,felkockázom és megtöltjük izlés szerint amivel akarjuk , buktára hajtjuk, zsirozott vagy olajozott tepsibe rakni , hagyni még vagy 15 percig kelni  majd egy egész tojást felverve megkenegetjük a buktákat és elömelegitett sötöben kb  20 perc alatt  megsütjük, persze az idö sütőtől függ, enyém hagyományos régi  gázsütő.
ha lekvárral töltjük akkor csak sütés állo lekvár mehet bele de mákkal dioval túróval is tölhetjük.

Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése