Oldalak

2012. április 29., vasárnap

Omlós kelt túrós batyu


hozzávalók:
80 dkg liszt( mikróban kicsit meglangyositva) mokkás kanál só,
4 tojás sárgája ,15 dkg margarin,2 evökanál cukor,
3 deci tejben 5 dkg élesztö pici cukorral felfuttatva,
ezt az egészet jol átgyúrjuk és ahogy kivánja még a tejet (langyos tej) ugy adogolunk hozzá még 3-4 decit kb.
én 10 percig gyurtam amig már nem volt ragadós. aztán tálba konyharuhával letakarva böven duplájára kelesztjük.
amikor megkelt  3 vagy 4 felé osztom , vékonyra elnyujtom ,felkockázom és megtöltjük az elkészitett túróval, és a sarkaknál hajtjuk be.

túró. 
1/2 kg túró 1 tojás, cukor izlés szerint, vanilia, citrom reszelt héja 
ha ugy találjuk hogy hig a túró akkor egy kis zsemlemorzsával lehet süriteni hogy ki ne folyjon a batyuból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése