Oldalak

2012. május 14., hétfő

Fokhagymás baguette


hozzávalók:
50 dkg liszt
 2.5 dkg élesztö,
 2 deci langyos viz, pici cukor,
 2 kanál tejföl vagy kefir mindegy,
 1 tojás , kávéskanál só
az élesztöt a langyos vizet a liszt közepébe tesszük és hagyjuk hogy felfusson, majd ha kész belerakjuk a többi hozzávalokat és jol összegyurjuk, ha kiván még egy kevés vizet lehet hozzá adni,
tálba letakarva bőven duplájára kelesztjük.
20 deka vajat vagy margarint kikavarunk izlés szerinti mennyiségü fokhagymával sóval,zöldhagymával, petrezselyemmel, vagy bármilyen zöldfüszerrel .
a tésztát kivesszük a tálbol ujra átgyurjuk és annyi darabra vagdossuk ahány baguettet akarunk csinálni és minden darabot kinyujtunk és megkenünk a füszeres vajjal és feltekerjük ahogy tudjuk kicsit  hagyjuk a tepsiben ujra kelni öket majd megkenjük egy felvert tojással és  elömelegitett sütöben megsütjük . 

jo étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése