Oldalak

2012. október 19., péntek

Fondant massza






5 evőkanál viz
2evőkanál zselatin
2 evőkanál méz 
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 evőkanál aroma 
amilyen izre szeretnénk a fondant
lehet vanilia vagy szintelen mandula
kb 70-80deka  porcukor vagy cukorliszt  csomomentes

a zselatin feloldjuk a vizben ( a hideg vizben elkeverjük  ).majd elkezdjük melegiteni de nehogy felforraljuk csak melegen olvasztjuk  ha kész belerakjuk  a mézet vajat csomomentesre keverjük és az elkészitett, elözöleg tálba készitett kb fél kilo porcukorhoz öntjük.
a maradék cukrot majd csak akkor adjuk hozzá amikor már elkevertük ezeket és ahogy kivánja még a masszánk ugy adagoljuk hozzá.
nem szabad arra törekednünk hogy a massza ne ragadjon mert akkor száraz törékeny lesz a fondanunk.
azért teszek ide egy linket ahol láthatjátok a fázis meneteit a késztésnek.én direkt több zselatint teszek bele mert nekem igy jobb állagu a masszám.. amig 1 kanál zselatinnal csináltam szakadozott a tortán a fondan de miota 2re növeltem sokkal erösebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése