Oldalak

2013. december 2., hétfő

Linzer "Beigli"


hozzávalók:
40 deka liszt
25 deka vaj vagy margarin
2 deci tejföl( teljesen jó a 12 %-os is)
csipet só
 az eredeti recept szerint nem kell a tésztájába cukor ,de én tettem bele ,miután az elsö sütésnél nekem hiányzott belöle cukor.
tehát kb 10 deka porcukor
és ezt az egészet jól összegyurjuk , ha esetleg nem állna össze tehetünk még hozzá tejfölt vagy vajat teljesen mindegy melyiket. 

2 vagy 3 felé vesszük a tésztát 
attól függ mekkora rudakat akarunk csinálni

töltelék..elég változatos lehet csak krémszerü legyen

pl: itt nálam a képen mákos
kb 30 deka mák izlés szerinti cukkorral 2-3 kanál baracklekvárral krémesre dolgozva de ne folyjon!! csak annyira legyen krémes minden töltelék hogy rá tudjuk kenegetni szépen a kinyujtott lapokra.
 kb 2-3 mm vasatgságúra nyujtjuk ki a lapokat és megtöltjük a töltelékekkel és feltekerjük mint a beiglit.

zsirozott tepsibe rakjuk sülni


nem kell megkenni a tésztákat semmivel.
 kisülés után porcukorral hintjük.

 lehet diós töltelékkel is akkor a mák helyett diót  teszünk bele vagy akár kakaós, akkor a kakaot vajjal és cukorral keverjük el és azzal kenjük meg a tésztát. 



1 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megsütötted, örülök, hogy ízlett. Köszönöm szépen a linket.
    Szép napot kívánok!

    VálaszTörlés