2014. október 1., szerda
2014. június 30., hétfő
2014. május 24., szombat
Sajtos tejszines csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók:
1 csomag tészta ( itt orsó)
1 fél db csirkemell
1 tömlős natur sajt
2 deci tejszin
Zöldségek( itt nekem mexikói vegyes zöldség van és egy cukkini
A csirkemellet kevés vajon átpiritjuk majd hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a többi zöldséget.
Átforgatjuk majd felöntjük kevés vizzel kb 2 deci
Füszerezzük, izlés szerint majd hozzáadjuk a tejszint és készre főzzük.
Elkészülés elött kb 5 percel belenyomjuk a sajtot, átrottyantjuk és kész.
Mehet a tésztára
2014. március 23., vasárnap
Fekete erdő torta 5 perces mikrós piskótából
hozzávalók:
1 db 5 perces mikrós kakaós piskóta
vagy bármilyen hagyományos módon készült kakaós vagy csokis piskóta karika.
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag vanilia puding
fél liter hulala vagy egyéb tejszin hozzá 2 evőkanál zselatin
a megybefőttet edénybe öntjük a levéből kiveszünk kb 1 decit és elkeverjük a pudinggal.
a többit elkezdjük forralni és botmixerrel kicsit összepépesiteni benne a meggyet.
ha nincs botmixer, akkor még a főzés elött valamilyen aprító géppel aprítsuk fel a meggyet amikor kezd főni öntsük hozzá a pudingos lét és rottyantsuk össze , hagyjuk kihülni. .
a tejszint verjük fel.. közben a zselatint melegitsük fel kb 2-3 kanál vizzel és öntsük a tejszinhez és ezt is hűtsük jól le
összeállitás:
3 felé vágjuk a piskótát
nyomózsákba helyezzük a tejszint is és a pudingos meggykrémet is , persze külön zsákokba és körkörös csikokban megtöltjük a lapot..
1 kör csík tejszin
1 meggykrém
1 tejszin 1 megykrém aztán a következö lapot is ugyanugy de ne azzal kezdjük amivel az elöző lapot .. igy megtöltjük befedjük a 3ik lappal. kivülről is bevonjuk tejszínnel és díszítjük.
itt egy video segitségnek:
2013. december 18., szerda
Sajtos stangli
hozzávalók:
kb 70 -80 deka liszt
2 deka élesztő
3 deci tej
25 deka margarin
2-3 kanál zsír
2-3 kanál tejföl
só ízlés szerint
1 sütőpor
2 tojássárgája
20 deka sajt
az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben , pici cukorral
a lisztbe összemorzsoljuk a sütöport ,zsírt, margarint ,tojást ,tejfölt és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.ha kíván még nedvességet a tészta, tejet vagy tejfölt nyugodtan lehet még beletenni( lisztfüggő mindig minden tészta, mert nem egyformán veszik fel a nedvességet , ezért nem lehet mindig pontosan ugyanannyi mennyiségű folyadékot használni)
egybegyúrjuk és hagyjuk kb félórát pihenni
addig előkészitjük a tepsiket kb 3-at
én zsirozom és nem használok ilyenekhez sütőpapirt, fölösleges pocséklás :)
majd lisztezett deszkán elnyujtjuk kb 1 cm vastagságúra a tésztát,rászórjuk a sajt felét összetekerjük és ujra elnyujtjuk,
megkenjük egy felvert tojással amibe tehetünk pici pirospaprikát és megszórjuk a sajt másik felével.
pizzavágóval vagy derelyevágóval felcsikozzuk tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
nagyon finom és omlós lesz a stanglink.
a recept saját kreálmányom bármi nemű egyezés a véletlen műve :)
2013. december 9., hétfő
Marcipános Stollen...drezdai gyümölcskenyér
egyszerűen imádom ezt a kalácsot,sütit, kenyeret.. ki minek mondja :))
receptet innen vettem,
csak én tettem bele marcipánt
és nem simán porcukorral szórtam, hanem szőlőcukorral vegyitett porcukor
csak én tettem bele marcipánt
és nem simán porcukorral szórtam, hanem szőlőcukorral vegyitett porcukor
Citromkrém.. Lemon Curd
Hónapok óta szemezek ezzel a krémmel, több bloggertől láttam ahogy elkészítik és rakják fel róla a képeket.
Nem bírtam tovább és megcsináltam, nem bántam meg, azaz de... azóta állandóan a hűtőt nyitogatom és ott kuncsorgok hogy enni kéne belőle :))
hozzávalók:
3 citrom
10-15 deka cukor
10-15 deka vaj vagy margarin
A 3 tojást felütjük egy kis lábasba
hozzáadjuk a cukrot, vajat
belereszeljük a citromok héját és utána a kinyomott levét.
Feltesszük a tűzre közepes vagy takarék lángra és elkezdjük sűrűre főzni de vigyázva hogy össze ne kapja a tojást, állandóan kevergessük
5-10 perc.
Ha kész átöntjük egy kis üvegbe és hűtőben tároljuk.
Állítólag hetekig eláll..nem nálam az biztos..:))
bármilyen kalácshoz vagy kekszekhez jó, de akár sütemény tölteléknek is vagy akár egy süti tetejének.
jó étvágyat!
2013. december 2., hétfő
Babapiskótás likőrös krémes
hozzávalók: a tésztához
30 deka liszt
10 deka margarin
10 deka p.cukor
1 ev. kan. kakaó
1 tojás
1 cs sütőpor
ezt az egészet összegyúrjuk , kétfelé vesszük, és zsirozott tepsi hátán
külön- külön megsütjük , kihűtjük.
kb 25x35 a tepsi méret
krém:
2 vanilia vagy tejszin puding megfőzve 7 deci tejben
1 margarin kikavarva 20 deka pcukorral
és egy pici citromlével
és a kettő összekavarva természetesen a pudingot kihűtjük.
2 deci császárkörte likör, amit én itt most nem készen vettem ,hanem megvettem egy fél literes vodkát és aromával csináltam likőrt mert igy gazdaságosabb. A vodka fele megmaradt majd a késöbb készitendő Balieys likörhöz amit egy másik posztban leírok.
tehát:
2 csomag babapiskota
2 deci likör
ha már kihült a lapunk meg a krémek is össze vannak dolgozva jön a töltés
megkenjük az egyik lapot a krém felével
erre pakolgatjuk szépen sorban a likőrbe forgatott babapiskótákat jó szorosan, majd befedjük a maradék krémmel és ráborítjuk a másik lapot.
olvasztott csokival bevonjuk a tetejét és másnap tudjuk csak szeletelni mert át kell ázni a lapoknak. hűtöben tartjuk.
Linzer "Beigli"
hozzávalók:
40 deka liszt
25 deka vaj vagy margarin
2 deci tejföl( teljesen jó a 12 %-os is)
csipet só
az eredeti recept szerint nem kell a tésztájába cukor ,de én tettem bele ,miután az elsö sütésnél nekem hiányzott belöle cukor.
tehát kb 10 deka porcukor
és ezt az egészet jól összegyurjuk , ha esetleg nem állna össze tehetünk még hozzá tejfölt vagy vajat teljesen mindegy melyiket.
2 vagy 3 felé vesszük a tésztát
attól függ mekkora rudakat akarunk csinálni
töltelék..elég változatos lehet csak krémszerü legyen
pl: itt nálam a képen mákos
kb 30 deka mák izlés szerinti cukkorral 2-3 kanál baracklekvárral krémesre dolgozva de ne folyjon!! csak annyira legyen krémes minden töltelék hogy rá tudjuk kenegetni szépen a kinyujtott lapokra.
kb 2-3 mm vasatgságúra nyujtjuk ki a lapokat és megtöltjük a töltelékekkel és feltekerjük mint a beiglit.
zsirozott tepsibe rakjuk sülni
nem kell megkenni a tésztákat semmivel.
kisülés után porcukorral hintjük.
lehet diós töltelékkel is akkor a mák helyett diót teszünk bele vagy akár kakaós, akkor a kakaot vajjal és cukorral keverjük el és azzal kenjük meg a tésztát.
a recept ötletet innen vettem: http://gabicsek.blogspot.hu/2013/10/linzertekercs-zserbos-es-kakaos.html
Krémsajtos Brownie
hozzávalók:
20 deka csoki
20 deka vaj összeolvasztva
3 tojást 15 deka cukorral kikavarunk habverővel
majd 10 deka lisztet 10 deka diot
3-4 kanál bármilyen lekvárt
hozzákavarunk.
10 deka natur krémsajtot kikavarunk 1 tojással
10 deka cukorral , vanilia aromával pici reszelt citromhéjjal
egy 20x30 as tepsit kibélelünk sütőpairral
beleöntjük a csokis massza 3/4 ét , elsimitjuk aztán rácsorgatjuk a sajtos masszát ezt is elsimitjuk ahogy tudjuk majd végül a maradék csokis masszát és egy hurkapálcával márványosra kavargatjuk a tetejét.
20-30 percig sütjük
2013. október 23., szerda
Kürtős kalács
hozzávalók:
jó pár sörös doboz
jól lemosva :))
3 deka élesztő egy deci langyos -cukros tejben felfuttatva
kb 70 deka liszt
csipet só
2 tojás
10deka cukor
10 deka vaj vagy margarin ki mit használ
bele az élesztős tej ,
aztán összegyurni és annyi tejet adagolni még hozzá, hogy közepes keménységü tésztát kapjunk.
duplájára kelesztjük letakarva huzat mentes helyen..
aztán ha megkelt kinyujtjuk vékonyra, felcsikozzuk .
a sörös dobozokat megolajozzuk és rátekerjük a tésztákat .
Majd én ujra kenőtollal megolajoztam a rátekert tésztákat és cukrozott dióba vagy cukros fahéjba forgatjuk.
Mehet az előmelegitett sütőbe, nem kell sokáig sütni, nálam most itt túl sokáig sült azért lettek sötétebbek , de én közben bográcsban főztem kinn és megmondom őszintén :)) megfeletkeztem róla hogy sülnek a kalácsok :D
2013. szeptember 28., szombat
2013. szeptember 17., kedd
Tiramisu torta 5 perces mikrós piskótából
hozzávalók:
elkészítünk egy 5 perces mikrós tortát..recept itt->http://erikaeger-konyhaja.blogspot.hu/2012/04/5-perces-mikros-sutim-4-kanal-tej4.html
majd hagyjuk kihülni.
közben kikavarunk 15 deka margarint 15 deka porcukorral, hozzáadunk egy 10 dekás natur sajtkrémet, vanila aromát és rum aromát izlés szerint, egy 2 decis hulala tejszint felverünk vagy bármilyen tejszín jó, és hozzáadjuk a felét a krémhez.
a kihült piskótát kettévágjuk , szilikonos ecsettel belocsoljuk rumos kávéval a piskóta mindkét vágott felületét majd megtöltjük ugy a krémmel hogy hagyjunk még a tetejére is és körbe a peremére is.
végül a maradék tejszinhabot is rákenjük és por kakaóval beszórjuk.
kész ..
akár azonnal is ehető de jobb ha kicsit összehűtjük.. nálam most azuram :)) azonnal vágta :D
jó étvágyat !
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)